Audition

Audition: Vad man gör för att vara Redo

Att förbereda sig för en audition kan vara en nervpirrande upplevelse, men med rätt inställning och lite planering i förväg kan du förbereda dig för att lyckas. Se till att du förstår kraven för auditionen

Att förbereda sig för en audition kan vara en nervpirrande upplevelse, men med rätt inställning och lite planering i förväg kan du förbereda dig för att lyckas.

Audition

Se till att du förstår kraven för auditionen och att du har ett starkt grepp om det material du ska framföra. Detta kan innebära att du läser igenom manus, lär dig repliker och repeterar monologer eller sånger. Om du får en lista med specifikt material att förbereda dig på, se till att du fokuserar på det först. Om du har möjlighet att välja ditt eget material, tänk på att välja stycken som visar upp dina styrkor och din bredd som artist. Var uppmärksam på den karaktär du ska spela och försök att förstå deras motivationer, känslor och relationer till andra karaktärer.

Ju mer du övar, desto bekvämare blir du med materialet och desto bättre blir ditt framträdande. Hitta en lugn plats att repetera på där du kan fokusera och arbeta med ditt hantverk. Överväg att rekrytera en vän eller kollega som scenpartner eller som kan ge feedback på ditt framträdande. Om du provspelar för en sångroll, se till att du värmer upp din röst och övar på rätt röstteknik för att undvika att anstränga eller skada dina stämband. Överväg att spela in dig själv eller videofilma dina repetitioner för att se och analysera ditt framträdande. Detta kan hjälpa dig att identifiera områden som kan förbättras och få en känsla för vad du gör bra.

Det är viktigt att vara utvilad inför en audition, så se till att du får mycket sömn kvällen innan. En trött artist är mindre benägen att ge sin bästa prestation. Undvik att stanna uppe sent eller ägna dig åt aktiviteter som kan hålla dig vaken eller få dig att känna dig orolig. Om du har svårt att sova kan du försöka upprätta en rutin vid sänggåendet, skapa en avslappnande miljö i ditt sovrum och undvika skärmar och koffein före sänggåendet. Överväg att använda avslappningstekniker som djupandning, progressiv muskelavslappning eller meditation för att hjälpa dig att somna.

Audition

Se därför till att du äter en hälsosam frukost på provspelningsdagen och har med dig vatten för att hålla dig vätskekänslig. Undvik tung eller kryddig mat som kan orsaka matsmältningsproblem eller få dig att känna dig trög. Om du har en tendens till scenskräck eller ångest kan du också överväga att ta med dig ett mellanmål eller en dryck för att lugna nerverna.

Ge dig gott om tid för att ta dig till provspelningsplatsen så att du inte har bråttom eller är stressad när du kommer fram. Det är också en bra idé att se dig omkring på platsen i förväg så att du vet exakt vart du ska. Om du inte känner till området kan du överväga att göra en provkörning för att få en känsla för restiden och eventuella utmaningar. När du väl är framme kan du ta några minuter för att slappna av, stretcha och fokusera på din andning.

Gör du detta kommer din audition att gå bra

Tro på dig själv och din förmåga. Även om det är naturligt att vara nervös, försök att vara positiv och kom ihåg att du har förberett dig för detta ögonblick. Lita på din talang och ge allt du kan. Kom ihåg att ta djupa andetag och fokusera på det nuvarande ögonblicket. Om du gör ett misstag, försök att inte låta det göra dig avstängd. Håll dig lugn, återhämta dig och gå vidare. Om du känner dig särskilt orolig kan du också överväga att göra några avslappningsövningar eller visualiseringstekniker för att lugna dina nerver.

Audition

Om du följer dessa tips och håller dig fokuserad kommer du att vara väl förberedd inför din audition och redo att ge den ditt bästa.

Lycka till!

Här är fler tips du kan behöva!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *